20 september 2009
16:00

Nässjö HC

Referat: Eksjö HC - Nässjö HC

Eksjö låg under med 2-3 inför den sista perioden hemma mot Nässjö. Men en stark forcering i början utav tredje gjorde att man kunde vända till seger 4-3.

Nässjö piggast
Eksjö startade matchen riktigt dåligt samtidigt som Nässjö var pigga och spelade runt pucken. 0-1 kommer direkt då Marcus Göth kan lägga in pucken mellan Kosels benskydd efter bara 01.11 i den första peridoden. NHC fortsatte bäst men Eksjö hade en del uppstick men de riktigt heta lägena uteblev. 0-1 efter en period.

Fyra mål i andra
Den andra perioden startade svängigt och inget utav lagen skapade några direkta jättelägen. Det dröjer ända in till den femtonde minuten innan Nässjö gör sitt och matchens andra mål till 0-2 genom lagkaptenen Max Neij. Hemmalaget svarar dock snabbt genom att i power play reducera till 1-2 genom Robin Magnusson. Bara minuten senare var det dags igen och den här gången är det Kalle Nilsson som petar in 2-2 pucken efter en målvaktsretur. Dock återtar bortalaget ledningen bara 13 sekunder efter målet efter må utav Kevin Ljung.

Två snabba gav EHC segern
Eksjö knöt nävarna och gick ut för att vända matchen i den sista akten och det gjorde man också. Jonathan Blixt kan efter en tilltrasslad situation slå in kvitteringsmålet, tiden var då 03.37. 26 sekunder senare tar EHC också ledningen med 4-3 signerat backen Freddie Sjöö. Resultatet står sig sedan matchen ut trots ett sista försök av NHC att ta ut målvakten.

Summering
En otroligt skön seger! En träningsmatch är inte bara en träning, speciellt inte ett derby mellan Eksjö och Nässjö. Hemmalaget gör en godkänd insats men inte mer, första perioden tittar man mest på när NHC spelar runt, i andra rycker man upp sig och i sista är man det bättre laget. En härlig moral och vilja gör att man vänder den här matchen och för många var det första gången man besegrade ett Nässjölag. Skall också nämnas att Nässjö ställde upp med ett mycket ungt och orutinerat lag men gjorde trots det en mycket bra match. Returen sker den 4:e oktober på Skogsvallen i Nässjö.

Matchens bästa spelare i Eksjö

1. Simon Samuelsson
Spelar alltid lika stabilt och påminner om Niklas Lidström i spelstilen. Än mycket stor säkerhet i försvaret.

2. Enok Lindh-Wiktorsson
Fick i den här matchen spela back och gjorde det på ett otroligt bra sätt. Lugnt och stabilt vilket såg mycket bra ut.